Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 13/05/2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови)
1 ИЈЗ – Вирусологија 211 21
2 Ветеринарен Факултет (скрининг) 27 4
3 Авицена (скрининг) 17 0
4 Биотек (приватни) 34 1
5 Жан Митрев Клиника (приватни) 33 1
6 Систина (приватни) 10 0
7 МАНУ 17 2
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 349 29
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 13/05/2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Умрени (вкупно) Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 9 588 18 432 138
2 Куманово 1 411 20 344 47
3 Дебар 51 4 47 0
4 Штип 1 35 2 32 1
5 Прилеп 6 190 12 116 62
6 Тетово 5 126 10 53 63
7 Струга 2 69 14 49 6
8 Велес 2 3 111 6 56 49
9 Битола 2 25 2 17 6
10 Охрид 2 17 0 15 2
11 Кавадарци 5 1 4 0
12 Гостивар 1 19 2 14 3
13 Гевгелија 4 0 4 0
14 Струмица 2 0 2 0
15 Крива Паланка 6 0 4 2
16 Радовиш 4 0 4 0
17 Крушево 3 1 2 0
18 Кочани 1 31 2 25 4
19 Пробиштип 2 0 2 0
20 Демир Хисар 1 0 1 0
21 Македонски Брод 2 0 2 0
22 Пехчево 3 0 2 1
23 Берово 1 0 0 1
24 Валандово 1 0 0 1
25 Виница 2 0 2 0
26 Делчево 1 1 0 0
27 Кратово 2 0 0 2
28 Кичево 2 0 2 0
29 Неготино* 9 0 4 5
Вкупно 29 0 6 1723 95 1235 393
*седум заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни
Сите лаборатории 20088 1723
1 ИЈЗ – Вирусологија 13471 1392
2 Ветеринарен Факултет (скрининг) 534 38
3 Авицена (скрининг) 492 32
4 Биотек (приватни) 1129 48
5 Жан Митрев Клиника (приватни) 3649 161
6 Систина (приватни) 552 21
7 МАНУ 261 31