Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 10.8.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
ИЈЗ – Вирусологија 679 72 0 0 679 72 11%
ЦЈЗ Скопје 30 0 0 0 30 0 0%
Авицена 174 7 0 0 174 7 4%
Биотек 167 7 0 0 167 7 4%
Жан Митрев Клиника 161 7 0 0 161 7 4%
Систина 175 13 0 0 175 13 7%
МАНУ 132 20 0 0 132 20 15%
Судска медицина 10 0 0 0 10 0 0%
ЦЈЗ Битола 70 10 0 0 70 10 14%
КИБФС 15 3 0 0 15 3 20%
ГАК 14 0 0 0 14 0 0%
Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1627 139 0 0 1627 139 9%
Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 10.8.2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
Скопје 30 132 5239 848,2 218 35,3 4,2% 3964 1057
Куманово 20 22 1193 836,1 57 39,9 4,8% 872 264
Дебар 2 8 221 796,3 7 25,2 3,2% 92 122
Штип 15 14 1002 1902,3 18 34,2 1,8% 642 342
Прилеп 1 4 347 364,0 24 25,2 6,9% 288 35
Тетово 6 6 1103 552,2 74 37,0 6,7% 856 173
Струга 8 493 726,6 45 66,3 9,1% 289 159
Велес 1 238 359,2 13 19,6 5,5% 200 25
Битола 2 7 171 167,8 6 5,9 3,5% 94 71
Охрид 3 1 304 541,8 10 17,8 3,3% 217 77
Кавадарци 8 3 134 311,4 1 2,3 0,7% 31 102
Гостивар 19 2 606 506,0 28 23,4 4,6% 274 304
Гевгелија** 1 26 75,6 0 0,0 0,0% 11 15
Струмица 2 43 45,4 3 3,2 7,0% 13 27
Крива Паланка 28 117,1 0 0,0 0,0% 14 14
Радовиш 36 110,4 1 3,1 2,8% 24 11
Крушево 16 167,9 2 21,0 12,5% 11 3
Кочани 5 3 120 250,2 4 8,3 3,3% 88 28
Пробиштип 64 418,3 0 0,0 0,0% 46 18
Демир Хисар 2 4 49 584,9 1 11,9 2,0% 17 31
Македонски Брод 3 57 509,1 2 17,9 3,5% 11 44
Пехчево 6 120,2 0 0,0 0,0% 6 0
Берово 1 10 76,9 1 7,7 10,0% 3 6
Валандово 7 59,1 0 0,0 0,0% 6 1
Виница 35 180,2 0 0,0 0,0% 4 31
Делчево*** 1 3 6 25,0 1 4,2 16,7% 4 1
Кратово 15 156,8 0 0,0 0,0% 12 3
Свети Николе 6 23 250 1218,8 0 0,0 0,0% 164 86
Кичево 4 6 220 384,9 9 15,7 4,1% 83 128
Ресен 146 892,9 4 24,5 2,7% 131 11
Неготино* 1 32 136,4 1 4,3 3,1% 20 11
Вкупно 139 1 239 12217 588,0 530 25,5 4,3% 8487 3200
*10 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**7 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 3 од Богданци
***4 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 119102 12217 4982 24 114120 12193
ИЈЗ – Вирусологија 58223 6856 3226 22 54997 6834
ЦЈЗ Скопје 1555 185 0 0 1555 185
Авицена 8634 922 0 0 8634 922
Биотек 9805 525 0 0 9805 525
Жан Митрев Клиника 15851 1148 0 0 15851 1148
Систина 10946 617 0 0 10946 617
Лаор 124 25 0 0 124 25
МАНУ 9801 1454 1756 2 8045 1452
Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
Судска медицина 357 7 0 0 357 7
ЦЈЗ Битола 2076 317 0 0 2076 317
КИБФС 573 61 0 0 573 61
ГАК 396 13 0 0 396 13
Лаборатории од странство 6 6 0 0 6 6
Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје
image.png