Актуелности

Image
Подготовка за долго, топло лето

  За поголемиот дел од Европскиот регион на СЗО, треба да бидеме подготвени за долго, жешко лето, како и воизминатите три години. Временските услови предвидуваат претстојното лето да б...

Image
Месечен билтен за движењето на акутните заразни заболувања за месец мај, 2024 година

 Месечен билтен за движењето на акутните заразни заболувања за месец мај, 2024 година

Image
ИНФОРМАЦИЈА ЗА СОСТОЈБА СО ГОЛЕМА КАШЛИЦА ВО Р.СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО 2024 ГОДИНА, ЗАКЛУЧНО СО 13.06.2024

  ИНФОРМАЦИЈА ЗА СОСТОЈБА СО ГОЛЕМА КАШЛИЦА ВО Р.СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО 2024 ГОДИНА, ЗАКЛУЧНО СО 13.06.2024

Image
12 јуни – Светски ден против злоупотреба на детскиот труд

     Светскиот ден против злоупотреба детскиот труд се одржува секоја година на 12 јуни како ден за подигање на свеста и брза акција за запирање на детскиот труд во сите н...

Image
Известување - 11.6.2024

  Институтот за јавно здравје (ИЈЗ) ја известува јавноста дека согласно наодите од извршените анализи на квалитетот и безбедноста на водата за пиење од водоводната мрежа за Стар Дојран...

Image
ИНФОРМАЦИЈА за случај на мали сипаници

  ИНФОРМАЦИЈА за случај на мали сипаници   Податоци за пријавениот случај На 07.06.2024 година Одделот на епидемиологија на заразни болести доби Пријавa за изолиран причин...

Image
ИНФОРМАЦИЈА ЗА ПОТВРДЕНИ СЛУЧАИ НА КОНГО-КРИМСКА ХЕМОРАГИЧНА ТРЕСКА ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО 2024 ГОДИНА

  Вовед Конго-кримската хеморагична треска (ККХТ) е широко распространета болест пренесена од крлежи предизвикана од вирус (Nairovirus) од семејството Bunyaviridae. Вирусот предизвику...