Актуелности

Image
Работилница на тема "Декарбонизација на здравствениот сектор"

Во рамки на проектот: "Градење капацитети за одржлив развој на човечкиот капитал во Северна Македонија", во склоп на програмата "Развој и зајакнување на капацитетите за клим...

Image
СВЕТСКИ ДЕН ТОАЛЕТИТЕ 2023

  ЧУВАЈТЕ ГО ВАШЕТО ГНЕЗДО ЧИСТО, КАКО НА КОЛИБРИТО Колибрито покажува дека можеме да бидеме мали, но моќни! Дали знаевте дека колибрите инстинктивно ги чуваат гнездата ослободени од...

Image
СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2023/2024 (46 недела, до 19.11.2023)

 СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2023/2024 (46 недела, до 19.11.2023)

Image
17 ноември - Светски ден на предвремено породување

        Светскиот ден на предвремено родени деца, 17 ноември, е еден од најважните денови во годината за подигање на свеста за предизвиците и товарот на предвреме...

Image
Ратификација на Протоколот за вода и здравје

 На 14.11.2023 година за време на состанокот на Работната група за поставување на цели во Палатата на Нации во Женева,  во рамките на Протоколот за вода и здравје во координација н...

Image
Консумација на пијалокот „Прајм“ од страна на децата и возрасните

  PRIME HYDRATION DRINK  е безалкохолен пијалок со додадени витамини, минерали и аминокиселини, кој може да се најде на пазарот во Македонија. Во декларацијата на производот е нав...

Image
СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2023/2024 (45 недела, до 12.11.2023)

 СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2023/2024 (45 недела, до 12.11.2023)