Актуелности

Image
ИНФОРМАЦИЈА ЗА СОСТОЈБА СО ГОЛЕМА КАШЛИЦА ВО Р.СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО 2024 ГОДИНА, ЗАКЛУЧНО СО 17.05.2024

 ИНФОРМАЦИЈА ЗА СОСТОЈБА СО ГОЛЕМА КАШЛИЦА ВО Р.СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО 2024 ГОДИНА, ЗАКЛУЧНО СО 17.05.2024

Image
СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2022/2023 (19 недела, до 12.5.2024)

 СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2022/2023 (19 недела, до 12.5.2024)

Image
Недела за подигнување на свесноста за солта

Овогодинешната тема на Неделата за подигнување на свесноста за солта е „Време е да се сврти вниманието на солта", истакнувајќи го прашањето за „скриената" сол (нат...

Image
15 мај - Меѓународен ден на семејствата во 2024 година

„Семејствата градат оддржлива иднина; Меѓународниот ден на семејството, познат и како Глобален ден на семејството, е значаен настан кој се слави ширум светот со цел да се истакне важн...

Image
МЕСЕЧЕН БИЛТЕН ЗА ДВИЖЕЊЕТО НА АКУТНИТЕ ЗАРАЗНИ ЗАБОЛУВАЊА ВО РСМ ЗА АПРИЛ 2024 ГОДИНА

 МЕСЕЧЕН БИЛТЕН ЗА ДВИЖЕЊЕТО НА АКУТНИТЕ ЗАРАЗНИ ЗАБОЛУВАЊА ВО РСМ ЗА АПРИЛ 2024 ГОДИНА

Image
ИНФОРМАЦИЈА ЗА СОСТОЈБА СО ГОЛЕМА КАШЛИЦА ВО Р.СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО 2024 ГОДИНА, ЗАКЛУЧНО СО 09.05.2024

 ИНФОРМАЦИЈА ЗА СОСТОЈБА СО ГОЛЕМА КАШЛИЦА ВО Р.СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО 2024 ГОДИНА, ЗАКЛУЧНО СО 09.05.2024

Image
5 мај Меѓународен ден на акушерките

 По повод  Меѓународната недела на сестринството, на 5 мај се одбележува Меѓународен ден на акушерките.  Меѓународниот ден на акушерките во целиот свет се одбележува од 1992 ...