Актуелности

Image
СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2023/2024(3 недела, до 21.1.2024)

 СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2023/2024 (3 недела, до 21.1.2024) 

Image
22-28 ЈАНУАРИ - НЕДЕЛА НА ПРЕВЕНЦИЈА НА РАК НА ГРЛО НА МАТКА

    ЈАНУАРИ - МЕСЕЦ НА ПОДИГАЊЕ НА СВЕСНОСТА ОД РАК НА ГРЛО НА МАТКА ;Учи, превенирај, направи скрининг”       На глобално ниво, ракот на грлото на ма...

Image
СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2023/2024 (2 недела, до 14.1.2024

 СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2023/2024 (2 недела, до 14.1.2024  

Image
СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2023/2024 (1 недела, до 7.1.2024

 СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2023/2024 (1 недела, до 7.1.2024

Image
СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2023/2024 (52 недела, до 31.12.2023)

 СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2023/2024 (52 недела, до 31.12.2023)

Image
НЕГАТИВНИ ЈАВНО-ЗДРАВСТВЕНИ ЕФЕКТИ ОД КОРИСТЕЊЕТО НА ПИРОТЕХНИЧКИ МАТЕРИЈАЛИ

  Славењето на новогодишните празници се чека со нетрпение и голема еуфорија. Понесени од атмосферата, за жал, многу често, особено детска и адолесцентска популација славењето е просле...

Image
ЗА ЗДРАВИ ПРАЗНИЦИ - УМЕРЕНА И ВРАМНОТЕЖЕНА ИСХРАНА

  Празниците, секако, се чекаат со нетрпение. За време на празниците нашите домови се полни со вкусни и примамливи намирници, па затоа не е лесно да се придржуваме до принципите на здр...