Актуелности

Image
Основни знаења за HACCP во "Везе Шари"

На ден 1.2.2024 година (четврток), претставници од Институтот за јавно здравје на РСМ - проф. д-р Гордана Ристовска, проф. д-р Михаил Данев и д-р Џансун Буковец одржаа обука за основни знаењ...

Image
СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2023/2024 (4-та недела, до 28.01.2024)

 СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2023/2024 (4-та недела, до 28.01.2024)

Image
Трговија со луѓе-препознај ги знаците

ИЗБЕГНИ ЈА МОЖНОСТА ДА СИ ЖРТВА НА ТРГОВИЈА СО ЛУЃЕ!   Што е трговија со луѓе? Трговија со луѓе претставува регрутирање, транспорти-рање, пренесување, засолнување, купување и продава...

Image
Институтот за Јавно Здравје во соработка со СЗО ја пилотираше СЗО алатката за проценка на одржливост на лабораториите

  Институтот за Јавно Здравје во соработка со СЗО на 25.1.2024 ја пилотираше СЗО алатката за проценка на одржливост на лабораториите која има за цел да им помогне на земјите во постигн...

Image
СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2023/2024(3 недела, до 21.1.2024)

 СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2023/2024 (3 недела, до 21.1.2024) 

Image
22-28 ЈАНУАРИ - НЕДЕЛА НА ПРЕВЕНЦИЈА НА РАК НА ГРЛО НА МАТКА

    ЈАНУАРИ - МЕСЕЦ НА ПОДИГАЊЕ НА СВЕСНОСТА ОД РАК НА ГРЛО НА МАТКА ;Учи, превенирај, направи скрининг”       На глобално ниво, ракот на грлото на ма...

Image
СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2023/2024 (2 недела, до 14.1.2024

 СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2023/2024 (2 недела, до 14.1.2024