Актуелности

Image
Институтот за Јавно Здравје во соработка со СЗО ја пилотираше СЗО алатката за проценка на одржливост на лабораториите

  Институтот за Јавно Здравје во соработка со СЗО на 25.1.2024 ја пилотираше СЗО алатката за проценка на одржливост на лабораториите која има за цел да им помогне на земјите во постигн...

Image
СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2023/2024(3 недела, до 21.1.2024)

 СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2023/2024 (3 недела, до 21.1.2024) 

Image
22-28 ЈАНУАРИ - НЕДЕЛА НА ПРЕВЕНЦИЈА НА РАК НА ГРЛО НА МАТКА

    ЈАНУАРИ - МЕСЕЦ НА ПОДИГАЊЕ НА СВЕСНОСТА ОД РАК НА ГРЛО НА МАТКА ;Учи, превенирај, направи скрининг”       На глобално ниво, ракот на грлото на ма...

Image
СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2023/2024 (2 недела, до 14.1.2024

 СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2023/2024 (2 недела, до 14.1.2024  

Image
СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2023/2024 (1 недела, до 7.1.2024

 СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2023/2024 (1 недела, до 7.1.2024

Image
СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2023/2024 (52 недела, до 31.12.2023)

 СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2023/2024 (52 недела, до 31.12.2023)

Image
НЕГАТИВНИ ЈАВНО-ЗДРАВСТВЕНИ ЕФЕКТИ ОД КОРИСТЕЊЕТО НА ПИРОТЕХНИЧКИ МАТЕРИЈАЛИ

  Славењето на новогодишните празници се чека со нетрпение и голема еуфорија. Понесени од атмосферата, за жал, многу често, особено детска и адолесцентска популација славењето е просле...