Актуелности

Image
МЕСЕЧЕН БИЛТЕН ЗА ДВИЖЕЊЕТО НА АКУТНИТЕ ЗАРАЗНИ ЗАБОЛУВАЊА ВО РСМ ЗА ОКТОМВРИ 2023 ГОДИНА

 МЕСЕЧЕН БИЛТЕН ЗА ДВИЖЕЊЕТО НА АКУТНИТЕ ЗАРАЗНИ ЗАБОЛУВАЊА ВО РСМ ЗА ОКТОМВРИ 2023 ГОДИНА

Image
СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2023/2024 (44-та недела, до 05.11.2023)

 СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2023/2024 (44-та недела, до 05.11.2023)

Image
Ноември – Месец на машко здравје

   Активностите во ноември – месецот на машко здравје, имаат за цел да ја кренат свесноста за здравствените проблеми со кои се среќаваат сите мажи во текот на својот живот, ...

Image
СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА СЕЗОНА 2023/2024 43 НЕДЕЛА (до 29.10)

 СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2023/2024, 43 НЕДЕЛА ((ДО 29.10) 

Image
ВИДЕО: ИЈЗ-Итно отстранување на оловната згура од Лепенец

Телма ТВ, 27.10.2023 доц. д-р МИРЈАНА ДИМОВСКА ИЈЗ: Итно отстранување на оловната згура од Лепенец Телма ТВ, 27.10.2023    

Image
29 октомври - Светски ден во борбата против мозочен удар

  Според податоците на Американското здружение за мозочен удар, на секои четири секунди по еден човек доживува мозочен удар, а секоја 40 минута едно лице починува од истата причина. ...

Image
Институт за јавно здравје годинава почна со мерење на радон во вода

Досега лабораториите вршеа мерења на радон во почва. Присуството на радон во животната средина е едно од основните опасности од природно јонизирачко зрачење по здравјето на луѓето. Радон &...