Актуелности

Image
СВЕТСКИ ДЕН НА РАК:Истражете ги клучните проблеми

  Истражете ги клучните проблеми Дознајте како ракот нė засега сите и како сите може да влијаеме врз намалување на инциденцата.     Еднаквост во пристап на грижа од рак ...

Image
СВЕТСКИ ДЕН НА РАК:Кој треба да се вклучи?

  4 ФЕВРУАРИ – СВЕТСКИ ДЕН НА РАК МОТО: Придружете се на повикот за акција на Светскиот ден на ракот!   Кој треба да се вклучи?   Кој и да сте – преживеан ...

Image
МОРТАЛИТЕТ ОД МАЛИГНИ НЕОПЛАЗМИ ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Малигните неоплазми се меѓу најчестите причини за смрт во светот. Во Р.С.Македонија после болестите на циркулаторниот систем, малигните неоплазми со 3809 смртни случаи во 2022 година се втор...

Image
4 ФЕВРУАРИ – СВЕТСКИ ДЕН НА РАК

МОТО: Придружете се на повикот за акција на Светскиот ден на ракот!   Ги повикуваме владите ширум светот да промовираат еднаквост во здравството, да ја подобрат пристапноста на услуги...

Image
Основни знаења за HACCP во "Везе Шари"

На ден 1.2.2024 година (четврток), претставници од Институтот за јавно здравје на РСМ - проф. д-р Гордана Ристовска, проф. д-р Михаил Данев и д-р Џансун Буковец одржаа обука за основни знаењ...

Image
СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2023/2024 (4-та недела, до 28.01.2024)

 СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2023/2024 (4-та недела, до 28.01.2024)

Image
Трговија со луѓе-препознај ги знаците

ИЗБЕГНИ ЈА МОЖНОСТА ДА СИ ЖРТВА НА ТРГОВИЈА СО ЛУЃЕ!   Што е трговија со луѓе? Трговија со луѓе претставува регрутирање, транспорти-рање, пренесување, засолнување, купување и продава...