Актуелности

Image
7 април – Светски ден на здравјето

75 ГОДИНИ ПОДОБРУВАЊЕ НА ЈАВНОТО ЗДРАВЈЕ Здравје за сите подразбира секој човек да има добро здравје за водење на исполнет живот во мирен и просперитетен свет. Пра...

Image
СВЕТСКИ ДЕН НА ВОДАТА 2023

СВЕТСКИ ДЕН НА ВОДАТА – ДА ГИ ЗАБРЗАМЕ ПРОМЕНИТЕ #WorldWaterDay   Светскиот ден на водата 2023 година е можност за забрзување на промените за да се реши кризата со вода и сан...

Image
20 Март 2023- Светски ден на орално здравје

ПОСЛЕДИЦИТЕ ОД НЕТРЕТИРАНИ ОРАЛНИ ЗАБОЛУВАЊА СЕ ТЕШКИ И ИСЦРПУВАЧКИ Оралното здравје како составен дел на општото здравје го поддржува поединецот да го постигне својот потенцијал, а со тоа ...

Image
9 МАРТ – СВЕТСКИ ДЕН НА БУБРЕГОТ

Бубрезите се парни органи кои се неопходни за нормално функционирање на организмот. Тие се главно одговорни за филтрирање на отпадни производи, вишок вода и токсини од крвта. Бубрезите ...

Image
Oдржана суб-национална Работилница за стратешка проценка на ризик

Во периодот 2-3.3.2023 година беше одржана суб-национална Работилница за Стратешка Проценка на Ризик (STAR) , во хотелот Сириус, Струмица со почеток во&nbs...

Image
Светски ден на дебелината – Мултидисциплинарен форум за дебелина

На 2.3.2023 (четврток) во 12 часот во Деканатот на УКИМ Медицинскиот факултет во Скопје, под мотото „Ајде да зборуваме за дебелината; се одржа стручен форум по повод Светскиот ден...

Image
СВЕТСКИ ДЕН НА ДЕБЕЛИНАТА 2023

 Ајде да зборуваме за дебелината! Дебелината не е прашање поради кое луѓето треба да се срамат! Јадете врамнотежено и бидете физички активни!   ПОСТЕР ЗА СВЕТСКИ ДЕН НА ДЕБЕЛИН...