Актуелности

Image
МАРТ – МЕСЕЦ НА КОЛОРЕКТАЛЕН КАРЦИНОМ 2023

Ракот на дебелото црево е едно од најчестите малигни заболувања на модерното време, со околу 1,8 милиони нови случаи во светот секоја година, што претставува околу 10% од сите случаи на мали...

Image
Панел дискусија: Исхраната и нејзиното влијание врз оралното и целокупното здравје

На панел дискусијата на тема: „Исхраната и нејзиното влијание врз оралното и целокупното здравје; во рамки на #healthhub, во Канцеларијата на Претседателот, заедно со амбасадорот Д...

Image
ОБУКА ЗА УПРАВУВАЊЕ СО БИОЛОШКИ ОТПАД

Центaрот за извонредност за ублажување на ризикот на Европската унија (ЕУ) за хемиски, биолошки, радиолошки и нуклеарни (CBRN) е глобална иницијатива финансирана и имплементирана од Европс...

Image
ФЕВРУАРИ – Месец на детско орално здравје

Млечни заби кај децата Забите кај бебиња почнуваат да никнуваат по 6 месеци од раѓањето. Но, бидејќи секое дете е различно и има свои карактеристики, така и времето на никнување на млечни...

Image
Одржана панел дискусија во Канцеларијата на ЕУ

На 6 февруари 2023 година во Канцеларијата на ЕУ се одржа панел дискусија на покана на Клуб на млади лекари, на која присуствуваа Амбасадорот г-н Дејвид Гир, Првата Дама Г-ѓа Елизабета Ѓорги...

Image
Светски ден на ракот 2023

постер-Светски ден на рак 2023 флаер-Светски ден на рак 2023